Експерт пояснив різку зміну тактики РФ в Україні / facebook.com/kommander.nord/

Напередодні, 30 червня, стало відомо, що Україна остаточно звільнила від російських окупантів острів Зміїний. Після цього у російському командуванні точно переконалися, що вже не дійдуть до Одеської та Миколаївської областей.

Про це заявив військовий експерт із Одеси Андрій Савченко, пише "Апостроф".

На його думку, відповідати за втрату Зміїного у Росії ніхто не буде.

Відео дня

"Ми знаємо, що буквально минулого тижня або трохи раніше відбулася перестановка в командуванні Південним військовим округом. Був генерал Дворніков. Він не впорався із завданнями на сході, не захопив вчасно Луганську область. Зараз прийшов новий командувач (Геннадій Жидко - ред)", - зазначив Савченко.

Експерт пояснив, що нинішні масовані ракетні удари по українських мирних населених пунктах – це вже робота нового командувача Південного військового округу. Саме він ухвалює рішення щодо їх нанесення.

"Якщо говорити про те, що хтось буде відповідати за те, що залишили острів Зміїний, то я так не думаю. Тому що з точки зору російських командирів, було недоцільно його утримувати. Він не приносив жодної користі для їх наступальних дій. Одеську та Миколаївську область вони вже давно втратили, і розуміють, що вони туди не дійдуть", – стверджує Савченко.

За його словами, зараз в окупантів стоять ті завдання, які вони ставили на самому початку: це Луганщина та Донеччина.

"І, на жаль, вони зараз намагаються повністю окупувати та утримати Херсонщину. Звичайно, питання ще стоять по Запоріжжю. Вони теж там багато захопили територій. Але наші війська справляються. Раз ми вигнали супротивника з острова Зміїний, то, відповідно, частина наших сил і засобів піде з цього регіону та піде воювати кудись під Херсон. Вони підуть на посилення наших сторін", - впевнений експерт.

Острів Зміїний: ЗСУ вигнали російських окупантів

Як раніше повідомляв УНІАН, вночі українські війська завдали удару по Зміїному, після чого російські окупанти покинули острів.

Звільнення острова Зміїний українськими бійцями призвело до втрати контролю Росії над цією частиною Чорного моря. Це стало величезною перемогою ЗСУ, оскільки окупаційні війська хотіли використовувати острів як зброю проти України.

За словами військово - політичного оглядача Олексія Коваленка, на сьогодні ЗСУ завершили перший етап деблокади Чорного моря, і створили умови, коли російському військовому флоту небезпечно знаходитися в Чорному морі на відстані до 200 км від лінії берега України.

Вас також можуть зацікавити новини: