Журналісти встановили особи 166 командирів вторгнення / інфографіка «Проект»

Російське незалежне видання "Проект" опублікувало дані російських командирів, що беруть участь у війні в Україні.

Журналістам видання вдалося визначити понад 150 підрозділів російської армії, які беруть участь у війні, і встановити особи 166 командирів вторгнення. 

Як пише "Проект", середній дохід офіцера, командувача сухопутною армією становив у 2019 році близько 270 тисяч рублів на місяць, командири дивізій і бригад - по 160 тисяч рублів.

Відео дня

У 54 з 166 офіцерів журналісти виявив борги, в тому числі по аліментах і за ЖКГ: 34 людини мали штрафи за порушення правил керування автомобілем; деякі були позбавлені прав за водіння в нетверезому вигляді і провокацію ДТП; кілька офіцерів навіть занесені в стоп-листи і чорні списки банків.

З 166 командирів з публікації "Проекту" щонайменше 20 загинули, в тому числі четверо уродженців України.

Щонайменше 20 офіцерів "так чи інакше пов'язані з Україною" - народилися або виросли там: уродженець Харківської області, командувач 6-ю армією ВПС генерал-майор Олег Маковецький (віддавав накази про бомбардування житлових кварталів Харкова), уродженець Волинської області генерал-лейтенант Михайло Зусько - командувач 58-ю армією, яка наступала з Криму в напрямку Миколаєва.

Також видання з'ясувало, що у війні беруть участь всі здатні йти в наступ підрозділи російських Збройних сил: всі сухопутні армії, всі наступальні сили ВДВ, всі з'єднання розвідки, морська піхота всіх чотирьох флотів, самохідна артилерія, бомбардувальна, штурмова і винищувальна авіація.

Як повідомляв УНІАН, п'яту частину публічно підтверджених ліквідованих російських військових під час повномасштабної війни в Україні складають офіцери.