Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України прийняв рішення про зниження норми відрахувань дивідендів до державного бюджету з 50% до 30% для підприємств «Укрзалізниця», «Ощадбанк» і «Державний експортно-імпортний банк», які перебувають у державній власності. 

Читайте також«Укрзалізниця» відзвітувала про 7 мільярдів гривень збитків

Як повідомляється на урядовому порталі, відповідну постанову №381 було ухвалено 20 травня.

Відео дня

«Внести зміну до пункту 1 постанови Кабінету міністрів України від 24 квітня №328 «Про затвердження базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2019 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави», замінивши в абзаці третьому слова «Для приватного акціонерного товариства "Укргідроенерго" словами "Для акціонерних товариств "Державний експортно-імпортний банк України", "Державний ощадний банк України" та "Українська залізниця", приватного акціонерного товариства "Укргідроенерго», - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, у квітні минулого року Кабінет міністрів України підвищив норматив відрахувань частини чистого прибутку державних підприємств до бюджету на 2019 рік з 75% до 90%. На початку травня цього року норматив був знижений до 80%.

Раніше Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зниження норми відрахувань дивідендів до держбюджету з 90% до 30% для аеропортів «Бориспіль» і «Львів», що перебувають у державній власності.