СБУ блокувала поставки до Росії продукції військового призначення / фото Прес-центр СБУ

В Одеській області Служба безпеки України блокувала поставки до Росії продукції військового призначення.

Як повідомили УНІАН в Управлінні СБУ в області, оперативники спецслужби встановили, що приватний підприємець налагодив випуск устаткування, яке використовується ракетними військами і військово-космічними силами збройних сил Російської Федерації.

«Поставки до Росії здійснювалися під виглядом цивільної продукції, без відповідних дозволів Державної служби експортного контролю України», - йдеться у повідомленні.

Відео дня
фото Прес-центр СБУ
фото Прес-центр СБУ

Зазначається, що обладнання надходило на адресу фірм, зареєстрованих у РФ, а потім передавалося підприємствам військово-промислового комплексу Росії.

Читайте такожУкраїна готова запропонувати партнерам сучасну високоточну зброю - Порошенко

Напередодні співробітники спецслужби затримали вантаж з військовою продукцією, запланований до експорту до РФ. Під час обшуків на підприємстві правоохоронці виявили документацію, що підтверджує протиправні оборудки з країною-агресором.

На даний час тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 111 (державна зрада) і ст. 333 (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки) Кримінального кодексу України.