Українська делегація, до якої увійшли виробники сільськогосподарської техніки, вчені і наукові працівники, 8-9 квітня провела переговори з представниками китайських компаній Citic Inernational Corporation Сo., Ltd і YTO Group Corporation з метою залучення інвестицій з Китаю в галузь сільськогосподарського машинобудування України.

Про це УНІАН повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Згідно з повідомленням, переговори, основним завданням яких є налагодження співпраці в галузі сільськогосподарського машинобудування, триватимуть до 12 квітня.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2013 року Україна і Німеччина підписали меморандум про співпрацю між сільгоспмашинобудівними асоціаціями, який має прискорити залучення німецьких інвестицій і технологій у галузь.

За даними Кабміну, для стабільного збільшення обсягів виробництва сільгосппродукції необхідне оновлення парку сільгоспмашин, яке передбачає щорічне введення в експлуатацію 7,5 тис. зернозбиральних комбайнів, 35 тис. тракторів, понад 2,5 тис. посівних комплексів в агрегаті з тракторами та іншої сільськогосподарської техніки.

Довідка УНІАН. За даними Державної служби статистики, в 2012 році в Україні було вироблено 4,8 тис. тракторів, що на 22,7% менше, ніж у 2011 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Частка імпортної техніки у вітчизняному АПК дорівнює 80% - Азаров

Україна через брак сільгосптехніки втрачає щорічно 6 млн тонн урожаю зернових - Присяжнюк