Планований житловий комплекс Fresco Sofia / фото lun.ua

Київрада відмовила ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» у поновленні договору оренди ділянки площею 0,25 га по вул. Олеся Гончара, 17-23 у Києві.

Читайте такожЗа скандального екс-депутата та забудовника Микитася внесли 80 мільйонів гривень застави

За відповідне рішення 24 жовтня проголосувало 68 депутатів, пишуть “Наші гроші”.

Відео дня

Після прийнятого рішення Київради Департамент земельних ресурсів обов’язково має до 20 листопада надіслати компанії-забудовнику лист з інформацією про те, що договір оренди поновленим не буде.

Вказану ділянку «Інвестиційно-будівельна група» отримала в оренду у 2004 році. Фірма почала будівництво житлового комплексу Fresco Sofia, який по своїх параметрах, зокрема, висоті, суперечить законодавству України у сфері містобудівної діяльності та охорони культурної спадщини, а також Генплану.

Більше того, у зв’язку із цією забудовою міжнародні інституції поставили питання про виключення «Софії Київської» з переліку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Фактичний стан забудови / фото lun.ua

У 2016 році Київрада створила тимчасову контрольну комісію, яка повинна була перевірити режим використання ділянки, дотримання законодавства при будівництві, а також дослідити шляхи врегулювання ситуації. У результаті Київрада звернулася до забудовника з вимогою демонтувати незаконні поверхи, щоб висота будівлі була не вище 25 м. Однак фірма цього так і не зробила.

Засновниками ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» є Олена Коноваленко (7,5%), Олена Пасивенко (17,5%), Олексій Долінко (20%), Костянтин Дубров (14%), ТОВ «КУА «Сіті Кепітал» (10%) і кіпрська компанія «Мексамел Холдінгс Лтд» (31%). Керівником компанії з 2015 року є Геннадій Ярош.

Костянтин Дубров є сином Олександра Дуброва, який раніше разом із братом екс-нардепа Віталія Хомутинніка Юрієм входив до складу засновників пенсійного фонду «Брокбізнесінвест». Олександр Дубров був помічником Хомутинніка у ВР двох скликань.

Нагадаємо, що Хомутиннік разом з колегами по фракції Партії регіонів Олександром Волковим і Єльбрусом Тадеєвим фізично захищали будівництво «Fresco Sofia».