Тарас Барщовський, відомий український бізнесмен, втратив ще один актив групи компаній T.B. Fruit.

За інформацією "ГолосUA", з офіційних джерел (Виписка з держреєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності) стало відомо, що частина майнового комплексу ГК TB Fruit, а саме, Новоушицький консервний завод (всі споруди заводу) вже не належить Барщовський. Як стверджує ЗМІ, права власності отримала компанія "Арсенал Інвестгруп", споріднена "ФК" Інвестохіллс Веста". Вчора представники нового власника отримали фізичний контроль над активом.

Видання зазначає, що це вже другий актив, який втратив бізнесмен за останній час. Активи були стягнуті з групи T.B. Fruit Барщовський в позасудовому порядку через величезну заборгованість по кредитах.

Відео дня

Попри те, що прес-служба T.B. Fruit намагається спростувати втрату частини активу ТОВ «Танк-Транс» і стверджує, що актив не має цінності, це неправда, адже в угодах купівлі-продажу обох втрачених активів прописані суми оцінки їх ринкової вартості. Так, ринкова вартість втрачених об'єктів нерухомості і землі в м. Городок становить понад 9 млн грн, а втрачених об'єктів нерухомості в Новій Ушиці - майже 18 млн грн, йдеться в повідомленні.

У компанії "Інвестохіллс Веста" заявили, що їм відомо про те, що T.B. Fruit неодноразово намагалася вивести активи зі складу Групи і перемістити фізично підприємства на інші адреси. Всі ці факти були зафіксовані і отримали юридичну оцінку. Частина з них вже стала основою відкритих кримінальних справ, пише ЗМІ.

Нагадаємо, в листопаді 2019 Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав на аукціоні права вимоги за кредитами АТ "Дельта Банк", виданими компаніям "Яблуневий Дар" і "Танк-Транс". Права вимоги викупила ТОВ "Фінансова компанія" Інвестохіллс Веста".