Українська делегація на чолі з головою Національного банку України (НБУ) Сергієм Арбузовим прибула з робочим візитом до США. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Нацбанку.

“Головна мета візиту - проведення робочих консультацій задля розширення торговельно-економічної співпраці між Україною і США, обговорення нових спільних інвестиційних проектів”, - йдеться у повідомленні.

До складу делегації входять: міністр фінансів Юрій Колобов, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, міністр екології і природних ресурсів Едуард Ставицький, голова Державної податкової служби Олександр Клименко, голова Державної митної служби Ігор Калєтнік, голова правління "Укрексімбанку" Микола Удовиченко, інші офіційні особи.

Відео дня

Під час візиту, який триватиме з 18 до 22 вересня, плануються зустрічі членів української делегації з представниками Міністерства фінансів США, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Міністерства з питань фермерства і зарубіжної сільськогосподарської служби США, державного Департаменту з енергетики, Комітету енергетики і торгівлі Конгресу США.

Також заплановані переговори з керівництвом Міністерства енергетики США і представниками державного Департаменту США, провідних американських корпорацій і бізнес-асоціацій.

*** 15 вересня в інтерв'ю ZN.ua голова НБУ С.Арбузов повідомив, що серед цілей візиту - проведення робочих консультацій і розширення співпраці з американською стороною, а також, використовуючи одержаний останнім часом позитивний досвід співпраці з великим американським бізнесом, обговорення нових можливих спільних проектів.

Окрім цього, в рамках запланованих зустрічей з представниками американських підприємницьких і інвестиційний-фінансових кіл передбачається обговорення їх бачення існуючих проблем торговельно-економічних відносин, українського фіскального і регуляторного середовища, захисту прав власності й інвестиційного клімату, а також інформування про цілі і зміст реформ, що проводяться в Україні, з метою підвищення залучення інвестицій в країну.

Водночас, у двадцятих числах вересня планується візит до Вашингтона Президента України Віктора Януковича в рамках майбутньої Генеральної асамблеї ООН. За відомостями джерел ZN.UA в українському МЗС, серед поставлених перед МЗС і українською делегацією завдань – організація зустрічей для глави української держави на максимально високому офіційному рівні.