Харківський завод 'Рапід' Вадима Слюсарєва працюватиме в Україні

З початком війни росії проти нашої держави потужності заводу, який придбав харківський підприємець Вадим Слюсарєв, перевезли до західних областей України та до Угорщини. Причина такої релокації очевидна – порятунок обладнання від руйнівних наслідків ворожих атак російських окупантів та його збереження для подальшого відновлення роботи.

Під час війни вбивча та руйнівна загроза нависла над кожним українцем та цінними ресурсами нашої держави. Особлива цікавість ворога прикута до знищення економічного потенціалу України, зокрема, її промислових потужностей. У безпосередній близькості до зони бойових дій знаходився і Харківський завод "Рапід". 

Директор "Рапіду" Юрій Степанець розповів, що цінне обладнання підприємства потребує особливої уваги та догляду. З цієї причини було прийняте рішення про його тимчасову часткову евакуацію. За словами керівника, терміново розпочали пошук потрібних локацій у західних областях України для зберігання, зокрема, високоточної техніки, великих верстатів та складних інженерних конструкцій. 

Відео дня

– Частина обладнання з меншими ступенями чутливості до зовнішніх факторів була переміщена для зберігання в одну з західних областей України. Окремі найбільш уразливі одиниці виробничого циклу були переміщенні до Угорщини, оскільки там вдалося віднайти локацію, параметри якої відповідали вимогам щодо розмірів, вентиляції, захисту від вологи тощо, а також з юридично закріпленими гарантіями з боку сторони, що відповідає за цілісність і належне утримання майна, – зазначив Степанець. 

Поки що потужності "Рапіду" розташовані поза межами Харківщини, але директор заводу підкреслює, що підприємство повернеться до України. Це станеться тоді, коли дозволятиме безпекова ситуація. 

– Плануємо повне відновлення виробництва та його розвиток задля відбудови нашої держави після переможного завершення війни, –  прокоментував він.