Як українцям отримати стипендію для навчання в США?

Ukraine Global Scholars (UGS) – організація, яка допомагає українським студентам здобувати освіту за кордоном, зокрема в США. У 2020 році програма передбачає набір 50 талановитих українців, які вже восени зможуть вступати до коледжів і університетів. Що дає ця програма, які її особливості й умови? Про це далі.

Які плюси Ukraine Global Scholars?

Насамперед, це безплатна поміч в процесі вступу до найкращих американських ВНЗ. Сюди входить підготовка, оплата іспитів й тестів SAT, SAT II, ​​TOEFL. Потім це супровід в процесі навчання і проживанні, в т.ч. під час канікул. Завдяки програмі студенти знайдуть місце стажування в Україні.

Починаючи з 2015 року 62 українці отримали загалом близько 18 мільйонів доларів, це повністю покрило їхні витрати на навчання і проживання в США. Приблизно 40% стипендіатів – жителі невеликих міст та сіл. Серед відомих ВНЗ, де вчилися українці є Гарвард і Нью-Йоркський університет, Вассар, Пенсильванський університет, Стенфорд, МІТ, Корнелл та інші.

Відео дня

Критерії відбору

Подати заявку можуть українські учні 8-11 класів (віком до 18 років), які мають певний рівень володіння англійською і повернуться на батьківщину після завершення програми. Також слід підтвердити, що батьки учнів мають невисокий дохід і потребують оплати в рамках програми.

Для того, аби заявник мав найвищі шанси, він повинен мати:

  • Високі академічні показники, враховуючи результати тестів. Такий учень має бути нарівні зі студентами, з якими вчитиметься в США.
  • Мотивація і активна позиція. Учень має надати докази своїх наукових, спортивних чи мистецьких досягнень. Це представить його як потенційного учасника програми.
  • Стресостійкість, вміння адаптуватися до змін. Процес зарахування до американського вишу за цією програмою складає близько пів року, вступнику доведеться пройти немало процедур і тестів.

Подача документів і вступ

Перший тур – заявка і есе. Це важливий етап, тут потрібна допомога професіоналів. Якісно і швидко підготувати твір допоможе сервіс paramountessays.com. Далі на абітурієнта очікує тест з математики і англійської мови, у форматі онлайн. Останній тур – інтерв’ю з волонтерами та засновниками Ukraine Global Scholars.

Отже, основні документи в рамках конкурсного відбору будуть такі:

  • копії сертифікатів із підсумковими оцінками за останні 3 роки;
  • перелік позакласних занять, гуртків, нагород та досягнень за 4 роки;
  • один довгий нарис на одну із тем, зазначених в програмі;
  • відповіді на короткі питання.

Після того як учень пройде всі ці етапи, він може отримати позитивну відповідь. Після зарахування студент матиме весь перелік умов і вимог і зможе почати підготовку до осіннього семестру. Щороку 50 студентів з України отримують такий шанс.

Під час навчання в США учень отримує все необхідне, включно із фінансуванням і менторською підтримкою. На сайті порталу Ukraine Global Scholars можна знайти список наставників і радників. Там же представлені й детальні умови програми.

Хоча організація працює в основному із учнями середньої школи, вона пропонує і плані послуги для студентів, яких цікавить магістратура, докторантура. Тут можна отримати професійну допомогу із підбору програми, підготовки до співбесіди, збору й подачі документів. Можна отримати консультацію із фінансової допомоги, пошуку грантів, стипендій, оформлення та отримання візи і т.д.

Отже, Ukraine Global Scholars – організація, безкоштовні послуги якої стануть в пригоді учням середньої школи, які планують вступати до коледжів чи університетів США. Важливо прочитати вимоги до заявників, і якщо учень їм відповідає, можна сміливо звертатися до цього фонду.