Компанія «Столичний ЦУМ», що входить до групи ЕСТА (холдинг нерухомості групи СКМ), одержала дозвіл Антимонопольного комітету України на концентрацію цілісного майнового комплексу Центрального універмагу (м. Київ).

Про це УНІАН повідомили у прес-службі групи.

Планується, що процес придбання будівлі по вул. Богдан Хмельницького, 2, а також земельної ділянки, на якій вона розташоване, буде завершено протягом трьох місяців.

Відео дня

«Після тривалих переговорів ми ухвалили рішення про придбання цілісного майнового комплексу ЦУМу і подальший самостійний розвиток цього проекту. Ми упевнені, що цей актив стане відмінним доповненням до існуючого портфеля Групи», - сказав генеральний директор компанії ЕСТА Холдинг, керуючої компанії групи ЕСТА, Микола НЕСТЕРЕНКО.

На даний момент триває розробка концепції подальшого розвитку ЦУМу, яку буде представлено пізніше.

«Київський ЦУМ з моменту свого відкриття став одним з головних торговельних центрів столиці. На жаль, на сьогодні він не відповідає вимогам часу ні з погляду технічного стану будівлі, ні з погляду асортименту. Ми впевнені, що зможемо перетворити ЦУМ на найкращий торговий майданчик України», - відзначив М.НЕСТЕРЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, фінансово-промислова група "Сістем Кепітал Менеджмент" (СКМ) планує сконцентрувати 100% акцій київського ЦУМу.

Довідка УНІАН. Компанія ЕСТА Холдинг – керуюча компанія Групи ЕСТА холдингу нерухомості Групи СКМ. ТОВ «Еста Холдинг» на 100% входить до Групи СКМ.

ЕСТА Холдинг виступає як інвестор і девелопер, а також здійснює стратегічне управління об`єктами комерційної, готельної і житлової нерухомості.

До групи ЕСТА входять готелі «Донбас Палас» (Донецьк), «Опера» (Київ), «Київ» (Донецьк), логістичний комплекс (Дніпропетровськ), а також низка проектів на стадії реалізації (багатофункціональний комплекс «Пушкінський» (Донецьк), багатофункціональний комплекс на вул. Фролівській (Київ), багатофункціональний комплекс на Московській площі (Київ) тощо). Крім того, Група є співвласником бізнес-центру «Леонардо» (Київ).

Центральний універмаг (м. Київ) було відкрито у 1938 році. Будівля загальною площею понад 21,5 тис. кв. м розташована на розі вулиць Хрещатик і Богдана Хмельницького. На сьогодні СКМ є власником 23% акцій Київського ЦУМу.