Наступними областями можуть бути Київська, Вінницька, та, можливо, Полтавська / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" розглядає можливість поширення дії експерименту з пересувним поштовим точкам на інші області, зокрема, Київську, Вінницьку та Полтавську.

Читайте також"Укрпошта" підвищить зарплати листоношам і начальникам сільських відділень

Про це на прес-конференції повідомив глава "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Відео дня

"Якщо буде інвестиційна можливість, ми поширимо цей експеримент на інші регіони... Наступними областями можуть бути Київська, Вінницька, можливо, Полтавська", - сказав Смілянський.

Він також підкреслив, що "Укрпошта" отримала попередню згоду однієї з міжнародних організацій про виділення національному оператору поштового до 800 мільйонів гривень кредитних коштів на реалізацію даного проекту.

"У нас є лист від однієї з фінансових організацій, яка готова надати до 800 мільйонів гривень пільгового кредиту на цей проект для того, щоб об'єднати всю Україну", - додав керівник підприємства.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2018 року "Укрпошта" запустила в Чернігівській області пілотний проект пересувних поштових точок, для цього було закуплено 130 нових автомобілів загальною вартістю 80 мільйонів гривень.

"Укрпошта" в I кварталі отримала понад 221 мільйона гривень чистого прибутку проти збитку роком раніше.

За підсумками 2018 року "Укрпошта" збільшила чистий дохід у порівнянні з 2017 роком на 23% - до 6,8 мільярда гривень.

Також у минулому році підприємство відкрило 174 нових поштових відділення і комп'ютеризувало 1300 сільських поштових відділень.

Довідка УНІАН. "Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України та є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через більш ніж 11 тисяч відділень по всій Україні.

Зокрема, поштовий оператор здійснює доставку пенсій понад 4,1 мільйона пенсіонерів.