Ілюстрація \ REUTERS

Китайська компанія ByteDance, власник сервісу для обміну короткими відео TikTok, вирішила створити власний смартфон.

Читайте такожПопулярний серед підлітків додаток оштрафували на $5,7 мільйона через збір дитячих даних

Як повідомляє Financial Times (FT) з посиланням на джерела, знайомі з проектом, на пристрої компанія хоче контролювати свої додатки – агрегатор новин, відеосервіси, ігри.

Відео дня

Газета пояснює цей крок занепокоєнням китайських технологічних компаній в зв'язку з забороною США на експорт технологій китайської Huawei, передають vedomosti. Ідея створення смартфона належить засновнику ByteDance Чжану Іміну. Раніше компанія купила кілька патентів у китайського виробника гаджетів Smartisan, а також переманила декілька його співробітників.

ByteDance оцінюється в $75 млрд, що робить її одним з найбільших стартапів світу, пише FT. У березні кількість скачувань головного сервісу ByteDance – TikTok перевищило 1 млрд.

Раніше Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що ByteDance розробляє музичний сервіс, який стане конкурентом Spotify і Apple Music. За даними агентства, він буде запущений восени. Спочатку сервіс з'явиться в бідних країнах, де платні музичні сервіси ще не зібрали велику аудиторію. Компанія вже отримала права на два великих лейбли в Індії – T-Series і Times Music. Сервіс буде передбачати платний і безкоштовний доступ, відзначали джерела TechCrunch.