Ілюстрація REUTERS

Компанія Google додала українську мову у функцію миттєвого перекладу за допомогою камери Перекладача Google, повідомляється в прес-релізі української дочірньої компанії Google.

Читайте такожУ Європі флагманські смартфони Google подешевшали майже на 300 євро

«Сьогодні Google запускає оновлення миттєвого перекладу за допомогою камери Перекладача Google. Раніше була можливість перекладати лише між англійською й іншими мовами, але тепер ви зможете перекласти будь-якою з більш ніж 100 мов, підтримуваних Перекладачем Google. Це означає, що тепер можна перекласти з іспанської на українську або з японської на китайську і т. п.», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, миттєвий переклад з камери додає підтримки перекладу ще для 60 мов, зокрема й таких як арабська, гінді, малайська, тайська і в'єтнамська.

У прес-релізі наголошується, що вперше у функцію миттєвого перекладу за допомогою камери вбудовано технологію нейронного машинного перекладу (NMT).

«Це дає змогу отримати більш точні і природні переклади, зменшуючи помилки на 55-85% в деяких мовних парах. Більшість мов можна завантажити на пристрій, так що можна використовувати цю функцію без підключення до інтернету. Однак, коли пристрій підключено до інтернету, ця функція використовує це з'єднання для отримання якісніших перекладів», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2017 року Google спільно з «ПриватБанком» і Mastercard запустили в Україні сервіс безконтактної оплати за допомогою смартфона Android Pay. Тоді Україна стала п'ятнадцятою країною, яка приєдналася до цього сервісу.