Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації запустив онлайн-сервіс, за допомогою якого українці зможуть протестувати швидкість інтернет з'єднання.

Читайте такожРівень покриття України інтернетом доходити до 70% - Федоров

Про це повідомляється на Facebook-сторінці міністерства.

Відео дня

"Сьогодні ми запускаємо сайт broadband.gov.ua - це прототип майбутньої карти інтернет-покриття України. На сайті кожен користувач може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює", - йдеться в повідомленні.

Швидкість з'єднання визначається автоматично. Для цього потрібно зайти на сайт і пройти SpeedTest зі свого комп'ютера або смартфона. Це можна зробити як анонімно, так і залишивши свої дані, повідомили у відомстві.

Також в Мінцифрі кажуть, що зібрали офіційну статистику по підключенню до інтернету українських шкіл. За допомогою broadband.gov.ua ця інформація буде перевірятися.

Вчителі, учні, батьки та оператори інтернету можуть залишити на сайті або за допомогою спеціального чат-бота в Telegram свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом в школах.

"Наше завдання - провести інтернет до закладів, де взагалі немає доступу і забезпечити високу швидкість з'єднання в школах, які вже підключені до мережі", - кажуть у міністерстві.