«Київстар» готовий допомогти проекту електронного перепису населення за умови дотримання прав на захист персональних даних

Один з найбільших українських операторів мобільного зв'язку «Київстар» готовий допомогти проекту електронного перепису населення, анонсованого міністром Кабінету міністрів України Дмитром Дубілетом, за умови дотримання законодавства про захист персональних даних абонентів, повідомила прес-служба компанії в коментарі УНІАН.

«Київстар» готовий допомогти такому проекту за умови дотримання вимог законодавства України у сфері захисту персональних даних абонентів. З допомогою мобільних мереж можна дізнатися кількість активних абонентів у тому чи іншому населеному пункті», - йдеться в повідомленні.

Водночас у компанії повідомили, що поки не знають про методику проведення відповідного дослідження, тому не можуть припустити, наскільки репрезентативними будуть отримані дані.

Відео дня

За інформацією прес-служби оператора, за зверненням Державної служби статистики експерти компанії «Київстар» вже робили статистичний зріз населення, що використовує послуги мобільного зв'язку в низці населених пунктів України. Проте інформація, отримана в ході цього дослідження, була узагальненою.

«Отримана інформація носила суто узагальнений характер, і не стосується певних користувачів. Тому розглядати отримані дані як класичну, репрезентативну модель перепису населення, навряд чи можливо», - повідомила прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет запропонував у 2020 році замість стандартного перепису населення України, який проводився ще у 2001 році, провести її аналог – електронний перепис з використанням даних мобільних операторів. За його словами, це дозволить державі заощадити 2-3 млрд грн.

Компанія «Київстар» заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу до інтернету. Акціонером «Київстару» є холдинг з російськими коренями VEON (до 2017 року VimpelCom). Компанія VEON працює на ринках СНД, Європи, Азії, Африки, а її акції перебувають у вільному обігу на біржі NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).