Фінансування диджиталізації в бюджеті-2021 є недостатнім / REUTERS

Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що закладений у проекті Державного бюджету на 2021 рік обсяг фінансування сфер цифрової трансформації та кібербезпеки є недостатнім.

Читайте такожУкраїна може знову зіткнутися з необхідністю урізати бюджет - експерт

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в ході онлайн-конференції "Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки".

Відео дня

"Ми вивчали міжнародний досвід і, наприклад, Норвегія, Данія, Естонія витрачають від 1% до 4% загального бюджету на напрямок цифрової трансформації, куди також входить і напрямок кібербезпеки. У нашій країні сьогодні в бюджеті, який внесений до Верховної Ради, це 0,15%. Це катастрофічно мало для однієї з найпріоритетніших галузей цифрової економіки", - сказав він.

Також Федоров заявив, що Україні необхідно сформувати стратегію розвитку цифрової економіки, а також більше інвестувати у сферу освіти та науки в частині роботи з ІТ.

Що цьому передувало

  • Зареєстрований у Верховній Раді проект Державного бюджету на 2021 рік передбачає збільшення загального фонду видатків на апарат Міністерства цифрової трансформації в 7 разів у порівнянні з бюджетом на 2020 рік – до 1,047 мільярда гривень з 147,65 мільйона гривень.