фото Microsoft

Корпорація Microsoft продемонструвала майбутній вигляд інтерфейсу пакета Office. І новий дизайн передбачає істотні зміни, включаючи відмову від традиційного стрічкового інтерфейсу.

Читайте такожУ Windows зміниться меню "Пуск"

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Microsoft продовжує шукати можливості покращення інтерфейсу Office й поступово впроваджує елементи дизайну відповідно до концепції Fluent Design. Раніше повідомлялося, що нова дизайнерська мова з'явиться у всіх мобільних додатках компанії, але тільки ними вона не обмежиться. Надалі компанія має намір зосередитися на спрощенні інтерфейсу. Користувачі зможуть переміщати спрощену панель інструментів по екрану до найзручнішого місця, а також отримають можливість використовувати адаптивні команди, залежні від контексту", - йдеться в повідомленні.

фото Microsoft

Зазначається, що перехід до адаптивних команд призведе до того, що нинішній стрічковий інтерфейс Office (який з'явився разом з виходом Office 2007) поступиться місце на панелі інструментів, щоб показувати бажані до виконання дії за допомогою контекстних команд. При цьому панель можна буде від'єднати від традиційної верхній частині екрана.

Серед інших змін згадується використання простої іконки програми у верхній частині, яка повідомляє про те, яке Office працює зараз. Також новий інтерфейс передбачає перехід до централізованого пошуку або панелі команд. Подібна функція вже існує в Microsoft Teams. Компанія має намір вдосконалити комплексний пошук, щоб виводити релевантну інформацію в міру потреб користувача.

Основна мета всіх цих змін дизайну полягає в підвищенні продуктивності користувача. Передбачається, що шляхом зменшення кількості непотрібних відволікаючих факторів і концентрації уваги на завданнях можна буде прискорити роботу.

Зараз Microsoft вивчає, як найкраще реалізувати цей новий інтерфейс Office, а його поява в кінцевих користувальницьких продуктах очікується протягом 1-2 років. Однак деякі зі змін все ще мають дослідницький характер, так що їх впровадження може затягнутися або ж кінцева реалізація може відрізнятися від нинішніх планів. Річ у тім, що нинішня пандемія коронавірусу істотний вплив на робочі потреби користувачів, і компанія має намір враховувати ці зміни в процесі розробки програмного забезпечення.