фото Motorola

Модельний ряд смартфонів Motorola поповнився двома новими пристроями, які підтримують зв'язок 5G. Користувачам пропонуються моделі Motorola Edge Edge+.

Читайте такожУ Британії палять вишки 5G-зв'язку для "боротьби" з коронавірусом

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Топова версія Motorola Edge+ оснащена 6,7-дюймовим AMOLED дисплеєм з роздільною здатністю Full HD+ і заокругленими бічними гранями. Пристрій підтримує HDR10+ і частоту оновлення зображення 90 Гц. В лівому верхньому кутку екрану є отвір для фронтальної камери. Сканер відбитків пальців розташований під дисплеєм", - йдеться в повідомленні.

фото Motorola

Новинка несе на борту процесор Snapdragon 865, 12 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5 і 256 ГБ вбудованої флеш-пам'яті UFS 3.0. Попри заявлену підтримку зв'язку 5G, на ринок вийдуть різні модифікації пристрою. В США буде продаватися версія з підтримкою mmWave, а глобальна версія – з підтримкою частотного діапазону менш як 6 ГГц. Місткість батареї становить 5000 мА-год. Підтримується швидка зарядка з передачею 18 Вт енергії, а також двостороння бездротова зарядка Qi – 15 Вт при зарядці та 5 Вт при віддачі. Пристрій містить стерео динаміки. В якості операційної системи використовується Android 10, й надалі виробник обіцяє випустити оновлення до версії Android 11.

На задній панелі смартфона Motorola Edge+ розташована камера на базі трьох модулів. Головний модуль виконаний на базі 108-мегапіксельного сенсора, який доповнено оптичною системою стабілізації зображення і об'єктивом з діафрагмою f/1.8. 8-мегапіксельний телефото модуль забезпечує 3-кратне оптичне збільшення і також містить оптичну систему стабілізації зображення. Третій модуль – 16-мегапіксельний надширококутний з кутом огляду 117 градусів. Додатково він здатний робити макро знімки. Ще повідомляється про ToF сенсорі. Камера здатна записувати відео в дозволі 6K, хоча чіпсет підтримує і 8K-відео. Фронтальна камера в отворі дисплея – 25-мегапіксельна.

Смартфон Motorola Edge+ надійде в продаж 14 травня. У США його можна буде купити ексклюзивно через оператора Verzion за ціною $1000 або ж можна буде підписатися на контракт вартістю $41,66 в місяць терміном на 2 роки. Глобальна версія оцінюється в €1199. На вибір користувачів будуть доступні колірні рішення Smokey Sangria і Thunder Grey.

Модель Motorola Edge багато в чому схожа на старшого побратима, хоча її характеристики місцями не дотягують до рівня "плюс". В такому випадку також застосовується 6,7-дюймовий дисплей з закругленими гранями та частотою оновлення 90 Гц, але вже без підтримки HDR10+. Отвір для фронтальної камери та сканер відбитків під дисплеєм залишилися на своїх місцях.

Ця модель оснащена менш продуктивним процесором Snapdragon 765G. Попри те, що чіпсет підтримує обидва стандарту 5G, смартфон призначений для роботи тільки в мережах з підтримкою частотного діапазону менш як 6 ГГц. Об'єм оперативної пам'яті складає 4 ГБ версія для Північної Америки та 6 ГБ в глобальній версії. Місткість вбудованого сховища становить 128 ГБ, додатково доступний слот для установки карти пам'яті microSD.

Головний модуль камери отримав 64-мегапіксельний сенсор. Апарат також оснащений телефото, надширококутним й ToF модулями. Фронтальна камера, розташована в отворі дисплея, містить 25-мегапіксельний сенсор. Смартфон Motorola Edge несе на борту батарею місткістю 4500 мА-год і теж підтримує швидку дротову зарядку з передачею 18 Вт енергії, але бездротовий підтримки вже немає. Зате залишилися стерео динаміки. Новинка містить ОС Android 10 і для цієї моделі також планується випустити оновлення до Android 11.

Модель Motorola Edge буде доступна у продажу в кольорових рішеннях Solar Black і Midnight Magenta за ціною €599.