TikTok в США мають продати до 12 листопада, у протилежному разі його заблокують / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що схвалив операцію з придбання американськими компаніями Oracle і Walmart бізнесу TikTok в США у китайської компанії ByteDance.

Читайте такожTikTok шукає спосіб не продавати американський бізнес

Про це пише ТСН.ua.

Відео дня

"Я благословив цю угоду. Буде чудово, якщо вони її закриють, але якщо ні - теж нічого. Концептуально я схвалив угоду", - зауважив президент США.

Якщо соцмережу TikTok в США не продадуть до 12 листопада американській компанії, сервіс, відповідно до указу Трампа, буде заблокований на території Сполучених Штатів Америки.

Заборона TikTok і WeChat в США: хронологія подій

  • Президент США Дональд Трамп видав указ, який з 20 вересня забороняв використання в країні китайських додатків TikTok і WeChat.
  • Рішення по TikTok було переглянуто і відкладено на тиждень після того, як власник програми погодився продати Американський сегмент компаніям Oracle і Walmart.
  • Американська влада вважає, що TikTok і WeChat загрожують нацбезпеці: нібито додатки збирають дані про користувачів і передають їх китайським спецслужбам.
  • Месенджер WeChat належить китайському IT-гігантові Tencent, якого звинувачують у шпигунстві за американцями та поширенні пропаганди Компартії КНР.