фото УНІАН

Акціонерна держкомпанія "Укрзалізниця" за підсумками 2017 року, вперше з 2013 року, вийшла на прибуткову діяльність і отримала 114 мільйонів гривень прибутку, тоді як в 2016 році компанія отримала 7,3 мільярда гривень чистого збитку.

Читайте такожГройсман порадив керівництву «Укрзалізниці» щомісяця їздити на потягах

Про це на засіданні уряду повідомив виконуючий обов'язки голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов, посилаючись на дані міжнародної консалтингової компанії "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" (E&Y).

Відео дня

За словами Кравцова, прибуток компанії в першому кварталі 2018 року становила 271 мільйон гривень.

"За 2017 рік ми сплатили 16 мільярдів гривень податків. Ця цифра еквівалентна всім витратам на охорону здоров'я в країні", - сказав він.

Також Кравцов повідомив, що в першому кварталі 2018 року компанія сплатила 1 мільярд гривень податків.

За його словами, "Укрзалізниця" в першому кварталі здійснила 1,3 мільярда гривень капітальних витрат, що дозволило створити 1,2 тисячі робочих місць.

Як повідомляв УНІАН, згідно з аудиту консолідованої фінансової звітності "Укрзалізниці" за 2016 рік, який провела міжнародна консалтингова компанія "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" (E&Y), держкомпанія за цей період отримала 7,3 мільярда гривень збитку за міжнародними стандартами фінансової звітності.

За українськими стандартами бухгалтерського обліку, у 2016 році "Укрзалізниця" отримала 303 мільйони гривень прибутку. При цьому з 2017 року компанія перейшла на міжнародні стандарти фінансової звітності.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.