Сінгапур \ REUTERS

Управління цивільної авіації Сінгапуру призупинило використання Boeing 737 MAX у своєму повітряному просторі після аварії літака такої ж моделі авіакомпанії Ethiopian Airlines.

Читайте такожBoeing скасував презентацію нового літака через авіакатастрофу в Ефіопії

«Управління цивільної авіації Сінгапуру тимчасово припиняє польоти літаків усіх видів Boeing 737MAX в Сінгапур і звідти у світлі двох фатальних катастроф з участю Boeing 737 Max менш, ніж за п'ять місяців», -йдеться в повідомленні управління.

До цього заборону ввели Китай, Індонезія та Ефіопія. Окремі авіакомпанії також ухвалили рішення про припинення польотів Boeing 737 Max 8, передає Бі-бі-сі. У їхньому числі аргентинська Aerolineas, мексиканська Aeromexico і бразильська Gol, а також Cayman Airways. Влада Казахстану наказала всім авіакомпаніям, які експлуатують лайнер, провести додаткові тренінги для персоналу.

У той же час Федеральне управління цивільної авіації США заявило, що поки у нього немає підстав для припинення польотів Boeing 737 Max. При цьому, як повідомляє агентство Рейтер, відомство вимагатиме від виробника випустити доповнення до програмного забезпечення лайнера.

Компанія повідомила, що планує представити оновлене програмне забезпечення найближчим часом. "Ми вживаємо всіх заходів, щоб зрозуміти всі аспекти аварії, тісно співпрацюємо зі слідчими і регулюючими органами", - йдеться в повідомленні Boeing.

Влада Євросоюзу після авіакатастрофи в Ефіопії заявила, що ухвалить рішення щодо подальшої експлуатації авіалайнера за підсумками консультацій з авіавладою США.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, розбився в 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб.

Ця катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за чотири місяці - в кінці жовтня 2018 року Boeing 737 MAX 8 індонезійської компанії Lion Air впав у Яванське море невдовзі після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 осіб на борту.