Літак Boeing 737 MAX 8 / REUTERS

Boeing має намір в найближчі тижні представити оновлене програмне забезпечення Boeing 737 MAX.

Читайте такожBoeing скасував презентацію нового літака через авіакатастрофу в Ефіопії

Про це йдеться в повідомленні компанії. Будуть, зокрема, оновлені системи автоматичного визначення та корекції положення носа літака відносно лінії горизонту, передає kommersant. Крім того, Boeing внесе уточнення в матеріали для підготовки пілотів.

Відео дня

Оновлення розроблялося після катастрофи одного з літаків цієї моделі в Індонезії в жовтні 2018 року. Розробка проходила при взаємодії з Федеральним авіаційним управлінням США (FAA). FAA збирається зробити установку оновленого ПЗ обов'язковим не раніше квітня.

Як повідомляв УНІАН, Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці 10 березня. Загинуло 157 осіб, які знаходилися на борту. Причини катастрофи з'ясовуються. Це вже друга аварія Boeing 737 MAX 8 за останні чотири місяці. В кінці жовтня 2018 року в катастрофі неподалік від узбережжя острова Ява загинулио 189 осіб. За попередньою версією, аварія могла статися через неправильнуї установку показника швидкості.

Після катастрофи в Ефіопії використання літака вже зупинили в Індонезії та Китаї, а також компанії Ethiopian Airlines і Caiman Airways. В Євросоюзі і США вивчають ситуацію з безпекою Boeing 737 MAX 8.