«Укрзалізниця» підвищила тариф на вантажні перевезення на 14,2% / Ілюстрація REUTERS

З 30 березня 2019 року відбулася індексація тарифів на вантажні залізничні перевезення в межах України на 14,2%.

Про це повідомив директор з економіки і фінансів АТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, передає прес-служба компанії.

Повідомляється, що «Укрзалізниця» вже відкрила спеціальний інвестиційний рахунок, на якому акумулюватимуться кошти від індексації тарифів. Наступним кроком має стати запровадження автоматичної індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення.

Відео дня

«Найголовнішим є те, що сьогодні вже не стоїть питання про доцільність введення автоматичної індексації тарифів. Залишається лише вирішити, в які терміни це буде зроблено, оскільки загальна система тарифоутворення, як обговорювалось на нараді в Державній регуляторній службі України, буде розроблена «Укрзалізницею» спільно з учасниками ринку та державними органами до 1 липня 2019 року і має усунути всі недосконалості існуючої системи як то розрив у вартості перевезення вантажів, порожнього пробігу та доповнена необхідними елементами автоматичної індексації», - повідомив Рязанцев.

Він також додав, що зі свого боку «Укрзалізниця» вже запропонувала учасникам ринку регулярну індексацію, що відбуватиметься щоквартально за фактичними змінами індексу цін виробників промислової продукції. «Ринок вивчає надані «Укрзалізницею» матеріали, і до 1 липня ці пропозиції мають бути включені в загальну концепцію тарифоутворення на залізничному транспорті, яка відповідатиме потребам галузі та економічній ситуації в країні», - зазначив Рязанцев.

За його словами, «Укрзалізниця» також пропонує запровадити інвестиційну складову тарифу.

Як повідомляв УНІАН, голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що компанія має намір щоквартально переглядати ціни на вантажоперевезення.