Ілон Маск / REUTERS

Заснована мільярдером Илоном Маском The Boring Company отримала перший контракт на комерційне перевезення пасажирів в Лас-Вегасі підземними тунелями, повідомляє Bloomberg.

Читайте такожОмелян хоче запропонувати компанії Tesla побудувати завод в Україні

Сума контракту на перевезення пасажирів навколо виставкового центру становить $48,7 млн. Цей виставковий комплекс вважається одним із найбільших у США, передають «Ведомости».

Відео дня

Компанія побудує в Лас-Вегасі два тунелі, щоб з'єднати віддалені один від одного зали виставкового комплексу, це повинно вирішити проблему постійних заторів у столиці азартних ігор. Для транспортування пасажирів будуть використовуватися спеціально створені для перевезення до 16 осіб платформи на базі Tesla. Як випливає з контракту, роботи зі зведення транспортних тунелів почнуться у вересні після проведення необхідних підготовчих робіт.

Видання зазначає, що контракт не цілком відповідає амбіціям засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска, але стане важливим кроком для підтвердження серйозності намірів The Boring Company щодо створення швидкісних тунелів у Лос-Анджелесі.

Завершити роботи зі створення інфраструктури проекту планується до грудня 2020 р., щоб на щорічній січневій Consumer Electronics Show продемонструвати проект жителям і гостям Лас-Вегаса. Якщо компанія не зможе виконати зобов'язання за контрактом  у термін, то виплатить керівництву виставкового комплексу солідну компенсацію.

Поки компанія Маска побудувала тільки один тунель під Лос-Анджелесом. У Чикаго майбутній аналогічний проект вже оскаржується через відставку його найбільшого прихильника – колишнього мера Рама Емануеля. Проект тунелю між Вашингтоном і Балтимором проходить екологічну експертизу.