Тепер штраф за відмову безкоштовно перевозити пільговиків перевищує 2,5 тисячі гривень / фото УНІАН

Верховна Рада України підтримала законопроект про посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільгового перевезення окремих категорій громадян та збільшення штрафу до 2550 гривень, повідомила прес-служба Міністерства у справах ветеранів в Україні.

Читайте такожУ Києві пільговиків планують позбавити права безкоштовного проїзду у транспорті

"Сьогодні Верховною Радою у першому читанні був прийнятий проект Закону про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову з боку водіїв у пільговому перевезенню окремих категорій громадян. Цим законопроектом пропонується внести зміни, що передбачають збільшення санкцій у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 2550 гривень", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Прес-служба також повідомила, що на сьогодні адміністративний штраф за безпідставну відмову від пільгового перевезення громадян становить 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 136 гривень.

"Сподіваюся, що ця ініціатива, яка була запропонована Мінветеранів, внесений членами Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, та знайшла підтримку серед депутатів різних фракцій, буде підтримана у другому читанні в сесійній залі та стане законом. Ветеранська громадськість чекає це", - цитує прес-служба міністра України у справах ветеранів Ірину Фриз.

Як повідомляв УНІАН, 28 листопада 2018 року Кабмін ухвалив рішення про створення Міністерства у справах ветеранів. 22 листопада Верховна Рада за поданням уряду призначила народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Ірину Фриз міністром у справах ветеранів.