Ілюстрація / REUTERS

Україна дозволила літаку з Росії пролетіти над своєю територією всупереч забороні, щоб уникнути можливої аварійної ситуації.

"Якщо, не дай Боже, щось би трапилося з цим судном у грозі, де воно вилітало, то це була би провина України", – пояснила ситуацію прес-секретар ДП "Украерорух" Руслана Данилі, передає «Обозреватель».

Читайте такожПриватний літак з Ніцци зробив п'ять кругів над Харковом і полетів у бік Києва

Відео дня

Як сказала Данилів, авіадиспетчери компанії діяли в межах законів і міжнародних стандартів. Зокрема, на підставі рішення Ради з безпеки польотів української Державіаслужби від 2 грудня 2015 року.

"У такій ситуації ми не маємо права не пустити судно у повітряний простір України", – зазначила вона.

"Звинувачувати наше підприємство в тому, що ми якось діяли проти України або, як ми бачимо у соцмережах, пишуть про "зраду" – це абсолютно безпідставно", – наголосила прес-секретар "Украероруху".

За її словами, цю ситуацію можна умовно назвати "надзвичайним випадком".

"Це загроза. Це метеоявище", – уточнила Данилів.

На питання, в яких іще випадках Україна може дозволити російському літаку вхід до свого повітряного простору, вона відповіла: "Тільки в межах (потенційно небезпечних. – Ред.) метеоявищ. Є цілий список".

Нагадаємо, 7 серпня літак Boeing-738 російської авіакомпанії "Глобус" отримав дозвіл на використання повітряного простору України, щоб обійти грозовий фронт.