"Глобус" - російська авіакомпанія, дочірня S7 Airlines / фото flickr.com/130961247@N06

Літак російської авіакомпанії Глобус, що виконував рейс з Італії до Москви, отримав дозвіл на проліт повітряним простором України.

Про це повідомляє прес-служба Украероруху на сторінці в Facebook.

Зазначається, що дозвіл видано 7 серпня у зв'язку з небезпечними метеоявищами, які могли б призвести до аварії повітряних суден.

Відео дня

"7 серпня 2019 року, пілот повітряного судна російської авіакомпанії "Глобус" Boeing-738 REG-VQBMG, виконуючи рейс GLP636 з м. Барі (Італія) до м. Москви (РФ), у зв’язку з обходом активної грозової діяльності, отримав дозвіл на використання повітряного простору України від Украероцентру в зоні відповідальності Львівського районного диспетчерського центру", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Росії помріяли про відновлення авіасполучення з Україною

Boeing-738 зайшов в український повітряний простір о 15:07UTC через навігаційну точку LADOB на ешелоні FL370 та вийшов о 15:33UTC через навігаційну точку AMIRI на ешелоні FL370.

В "Украерорусі" зазначили, що згідно з рішенням Державіаслужби, літакам, включаючи російським, може бути дозволено входження в повітряний простір України у випадках, коли обхід небезпечних метеоявищ без входження в український повітряний простір може призвести до аварійної ситуації.

Також на сторінці компанії оприлюднили супутникове зображення в інфрачервоному спектрі потужної конвективної (грозової) хмарності над Україною, Польщею і Білоруссю станом на 17:45UTC + 2 07.08.2019. Дані супутника METEOSAT-11 Європейської організації з експлуатації метеорологічних супутників (EUMETSAT).

Нагадаємо, Україна повністю закрила небо для російських літаків у листопаді 2015 року.

"Глобус" - російська авіакомпанія, дочірня структура групи компаній «S7 Group», що управляє також S7 Airlines. Утворена в березні 2008 року на базі повітряних суден S7 Airlines, що обслуговують чартерні і регулярні рейси.