Новий Audi RS6 зможе прискорюватися з місця до 100 км/год за 3,6 сек. / фото Audi

Компанія Audi опублікувала тизер нової RS-моделі, прем'єра якої відбудеться у вересні на Франкфуртському автосалоні. Передбачається, що йдеться про універсал RS6 Avant наступного покоління.

Читайте такожAudi показала оновлений кросовер SQ7

Новий Audi RS6 Avant оснастять чотирилітровим твін-турбодвигуном, яким комплектується, наприклад, Porsche Panamera і Lamborghini Urus. Віддача агрегату становитиме близько 600 к. с., що приблизно на 40 сил більше за двигун універсалу нинішнього покоління, пише Autonews.

Відео дня

Силовий агрегат працюватиме разом із восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач і системою повного приводу на базі диференціала Torsen. Використання модульної архітектури MLB другого покоління дозволить зробити автомобіль приблизно на 80 кг легшим за попередника. Передбачається, що новий Audi RS6 зможе прискорюватися з місця до 100 км/год за 3,6 сек., а його максимальна швидкість становитиме 310 км на годину.

Раніше стало відомо, що компанія Audi до кінця 2019 р. представить шість нових або оновлених «заряджених» автомобілів з лінійки RS. Зокрема, мова йде про спортивні кросовери RS Q3 і RS Q3 Sportback, які оснастять 2,5-літровим наддувним п'ятициліндровим двигуном потужністю близько 400 кінських сил. Крім того, не виключено, що в нинішньому році компанія з Інгольштадта представить спортивний хетчбек RS7 Sportback, укомплектований чотирилітровим V8, що видає близько 600 сил.

Нарешті, незабаром може дебютувати спортивна модифікація флагманського кросовера Q8, а також «гарячий» варіант універсалу RS4 Avant. Такий автомобіль укомплектують 2,9-літровим двигуном V6, що видає 444 кінських сили.