У комітеті зазначили, що умови таких договорів в "УЗ" планують встановлювати в односторонньому порядку / УНІАН

Договір приєднання про надання послуг, запропонований «Укрзалізницею» для впровадження вже з 1 жовтня, є дискримінаційним.

Про це йдеться в повідомленні Антимонопольного комітету України.

«Антимонопольний комітет України застерігає АТ «Укрзалізниця» від порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме під час введення в дію нового Договору приєднання про надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом. Умови такого договору АТ «Укрзалізниця» планує встановлювати в односторонньому порядку, що може призвести до дискримінації споживачів її послуг», - зазначено в повідомленні.

Відео дня

Також в АМКУ стурбовані питанням обґрунтованості встановленої плати за використання власних вагонів перевізника при виконанні вантажних операцій.

У комітеті закликають «УЗ» негайно взяти до уваги застереження щодо форми запропонованого проекту Договору та зауваження до окремих його умов, висловлені представниками галузевих бізнес-асоціацій та вантажовідправниками.

Як повідомлялося раніше, експерти назвали цю ініціативу «УЗ» прихованим підвищенням тарифів на вантажні перевезення, що означає, що на вантажовідправників ляже додатковий тягар у розмірі 3 мільярдів гривень. Бізнес закликав «УЗ» займатися вирішенням питання власної ефективності замість того, щоб постійно підвищувати тарифи бізнесу. Тільки за останні два роки тарифи на вантажоперевезення від «УЗ» виросли більш ніж на 50%. Ініціативу також називали такою, що виникла внаслідок зловживання монопольним становищем «УЗ».