Завершення робіт з продовження Сирецько-Печерської гілки відкладається / фото УНІАН

Завершення будівельних робіт з продовження Сирецько-Печерської гілки столичного метрополітену відкладається на 8 місяців.

Читайте такожТурецька Onur виграла тендер на капремонт частини дороги Київ-Одеса

Про це повідомив генеральний директор «Київметробуд» Костянтин Салій на прес-конференції.

Відео дня

«Зараз Генпрокуратура заблокувала рахунки підприємства. Це не дає змоги киянам отримати нові станції метро вчасно. Запізнення з будівництвом становить 8 місяців. Цього місяця замість запланованих 500 погонних метрів огорожі покладено лише 81 метр», - сказав він.

Салій зазначив, що на даний момент планується провести загальну інвентаризацію матеріально-технічних ресурсів, які залишилися на підприємстві.

«Плануємо звернутися в правоохоронні органи для того, щоб вони відреагували на можливу крадіжку фінансово-матеріальних ресурсів», - зазначив він.

Також Салій повідомив, що на даний момент на підприємстві працює тисяча людей, але планується переглянути умови і кількість співробітників.

«Ми хочемо зробити санацію колективу, здійснити справедливе підвищення зарплати для колективу», - зазначив він.

Салій також додав, що питання зміни директора виникло через суттєвий зрив графіка введення в експлуатації метро.

«Це підставляє мера Кличко, адміністрацію, киян. Якби все було згідно з контрактом, то ніяких змін керівництва не робилося б», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Печерський районний суд Києва наклав арешт на грошові кошти на банківських рахунках «Київметробуду» і його відокремлених підрозділів, про що 17 січня 2020 року повідомила прес-служба Офісу Генерального прокурора України. Відтак прокуратура планує звернутися до суду з клопотанням про передачу цих коштів в АРМА з можливістю виплат на будівництво метрополітену під контролем держави.

На зборах акціонерів «Київметробуду» 17 грудня 2019 року гендиректором було призначено Олександра Метелицю. Однак наказом Мін'юсту в ЄДР було повернуто запис про те, що генеральним директором компанії є звільнений наглядовою радою Василь Кобіль, у період керівництва якого і були витрачено 1,6 млрд грн з авансу в 2,6 млрд грн на будівництво метро в напрямку Виноградаря в Києві .

Також на прес-конференції 16 січня 2020 року голова наглядової ради «Київметробуд» Олег Токарєв заявив, що менеджмент підприємства в особі Василя Кобиля і його команди призвів до того, що терміни будівництва нових станцій метро зірвано, затягуються щонайменше на рік, виділені кошти витрачаються в інтересах їх «освоєння», а не будівництва об'єкта.

21 січня 2020 року наглядова рада підприємства призначила гендиректором Костянтина Салія.

У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 кілометри передбачається побудувати дві станції - Мостицька і Проспект Правди - і відгалуження в бік станції Виноградар для подальшого продовження лінії. Передбачалося, що роботи триватимуть до 2021 року, а їх бюджет становитиме 5 млрд 993 млн грн.