Ілюстрація / REUTERS

У Тернополі запроваджено надзвичайну ситуацію та введено масковий режим, з 23 березня припиняє роботу громадський транспорт.

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні спеціального штабу з ліквідації надзвичайної ситуації під керівництвом міського голови Сергія Надала.

Читайте такожУ столиці відзавтра буде зупинено рух громадського транспорту - Аваков

Відео дня

Зазначається, що на час відсутності громадського транспорту спецрейси перевозитимуть тільки працівників, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста (медиків, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, комунальників, а також працівників підприємств, які виробляють харчові продукти, аптек, «Укрпошти», працівників аварійних служб).

Такі спеціальні перевезення здійснюватимуться за 6 тролейбусними маршрутами та 7 автобусними, на кожному тролейбусі та автобусі буде табличка «Спеціальні перевезення» із червоним хрестом. Користуватися ними можна буде лише за наявності спеціальних посвідчень, при цьому людей пускатимуть в салон лише в захисних масках.

Медиків з районів довозитимуть спецрейсами.

На в’їздах в Тернопіль встановлять санітарно-контрольні пости, де будуть проводити температурний скринінг громадян, огляд, надаватимуть поради, а за необхідності спрямовуватимуть до лікарні.

Як повідомляв УНІАН, на Тернопільщині офіційно підтверджено лише один випадок COVID-19.

Захворів 57-річний священик із Заліщиків, він перебуває в ізоляції, лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості. Встановлюються контактні особи.

В області запроваджено режим надзвичайної ситуації.