Залізничники до кінця квітня планують обладнати вокзали Києва, Харкова, Львова і Донецька інформаційними покажчиками з дублюванням інформації англійською мовою до Євро-2012.

Як повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), після узгодження з оргкомітетом Євро-2012 на вокзалах вказаних міст планується розмістити банери з символікою і логотипом чемпіонату та інформаційні покажчики англійською мовою, які допоможуть туристам відразу знайти дорогу до центру міста, метро, трамваю, таксі.

Крім того, прес-служба «Укрзалізниці» повідомила, що під час Євро-2012 на вокзалах і в потягах пасажирам допомагатимуть волонтери зі знанням іноземних мов.

Відео дня

На сьогодні конкурсні комісії відібрали серед студентів вищих навчальних закладів залізничного профілю 258 чоловік. На Донецькій залізниці працюватимуть 65 волонтерів, на Одеській - 30, на Південній - 50, на Південно-Західній - 42, на Придніпровській - 34, на Львівській - 37. З них 110 чоловік уже мають посвідчення провідника.

Крім того, залізниця впроваджує обслуговування англомовних пасажирів у касах. Зокрема, на вокзалах станцій Донецьк, Львів-Головний, Київ-Пасажирський у даний час працюють по одній касі, де касир володіє англійською мовою, на станції Харків-Пасажирський відкрито чотири такі каси.

Навчання професійному спілкуванню іноземними мовами пройшли 184 квиткових касирів, з них вільно володіють англійською мовою 43 людини.