Важка колійна техніка Донецької залізниці (ДЗ) готова до ремонтного сезону, повідомили УНІАН у прес-службі ДЗ.

Згідно з повідомленням, за розпорядженням начальника Донецької залізниці Миколи Рогова у центрі механізації колійних робіт, що знаходиться в Красноармійську, 2 квітня пройшов огляд важкої техніки.

Як повідомив начальник служби колій Донецької залізниці Мурад Джафаров, за результатами огляду важка техніка до сезону колійних робіт готова.

Відео дня

«Уся техніка сучасна, обладнана високотехнологічними пристроями. В екіпажах - кваліфіковані фахівці. За зимовий період ДЗ власними силами і різними видами ремонту підготувала 98 машин важкої колійної техніки, зокрема проведено середній ремонт 30 одиниць техніки та поточний ремонт 68 одиниць техніки», - сказав М. Джафаров.

Він зазначив, що серед задіяної техніки є такі машини, які призначені для глибокого очищення баласту, виправки та стабілізації залізничних колій і стрілкових переведень під час модернізації та капітального ремонту, для швидкої обробки баластної призми й перерозподілу щебеню, для нарізки та відновлення водовідвідних споруд, кюветів тощо.

Довідка УНІАН. Донецька залізниця є складовою частиною Державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця». Донецька магістраль пролягає по території Донецької, Луганської, частково Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей. Експлуатаційна довжина магістралі становить 2,813 тис. км (близько 13% загальної довжини залізниць України).

На частку ДЗ припадає близько 38% від загальних обсягів вантажоперевезень залізниць України.