Фото ілюстративне / facebook.com/Ukrzaliznytsia

Представники відразу двох експортних галузей занепокоєні недостатньою кількістю вагонів у робочому парку АТ "Укрзалізниця". Про це заявив заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов.

Так, представники цементної галузі поскаржилися на зменшення кількості цементовозів у робочому парку УЗ та запропонували додатково відремонтувати цементовози для забезпечення потреб галузі.  

Відео дня

Окрім того, представникам олійно-жирової галузі бракує цистерн для перевезення рослинної олії. Це пов’язано передусім зі зміною напрямку експорту продукту та утворенням черг на кордоні. Так, наразі на стику Ізов—Грубешув очікують передачі майже 500 вагонів з олією.  

Нагадаємо, раніше бізнес також закликав УЗ не підвищувати тариф на вантажні перевезення, який ініціює компанія, адже наразі підприємства працюють фактично у збиток, і можуть не справитися з черговим зростанням цін. 

У свою чергу президент ОП "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявив, що Укрзалізниця не працює над нарощенням обсягу перевезень і розвитком сервісу, через що ці обсяги постійно падають. В таких умовах постійне підвищення тарифів на перевезення, до якого вдається компанія, не має жодного ефекту, адже гроші просто зникають, не даючи результатів.