Виробництво електрокроссовера Volkswagen ID.4 вже стартувало в Цвіккау / фото Volkswagen

Німецький автовиробник Volkswagen продовжує ділитися подробицями про електрокроссовере VW ID.4 напередодні презентації, яку вже офіційно призначили на 24 вересня.

Читайте такожTesla поставила на конвеєр електрокросовер Model Y

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Цього разу розробники опублікували фотографії інтер'єру і відео з демонстрацією SUV-здібностей новинки, включаючи буксирування причепа (а також дали протестувати її самому Ілону Маску)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виробництво електрокросовера Volkswagen ID.4 вже стартувало на фабриці у Цвіккау, а перші екземпляри будуть доставлені клієнтам до кінця поточного року. На відміну від проєвропейського електрохетчбека ID.3, кросовер ID.4 буде глобальною моделлю, доступною в Європі, Китаї та США.

фото Volkswagen

"Використання модульної платформи VW MEB з компактними електродвигунами та блоком акумуляторів в підлозі дозволило розробникам добитися недосяжного раніше поєднання зовнішньої компактності та внутрішнього простору (в VW її описують формулою "freedom on the outside, free space on the inside"). В результаті простір на задньому ряду VW ID.4 і його обсяг багажника (543 літрів) відповідають параметрам кросовера на клас вище", - підкреслює видання.

Власник новинки отримає всі типові гідності кросовера - широкий отвір дверей, високу посадку для кращого огляду, а також здатність виїжджати на бездоріжжі й буксирувати причіп.

Дизайн інтер'єру відрізняється "легкістю" і регульованою в межах 30 кольорів підсвічуванням салону ID. Light. Вона також використовується для індикації стану - підсвічування змінюється при блокуванні/розблокування електромобіля, куди входить телефонний дзвінок, гальмування, а також сигналізує миготінням про необхідність зміни смуги (на основі системи навігації). Водій отримує у своє розпорядження окремий екран з основними характеристиками руху, а також великий мультимедійний варіант в середині центральної панелі.

В обробці широко застосовуються переробляються, екологічно чисті та "веганські" (animal-free) матеріали, включаючи штучну шкіру, велюр й мікрофібру (ArtVelours). Сидіння відрізняються повним набором електричних регулювань і пневматичними поперековими упорами з вбудованою функцією масажу. В обробці будуть використовуватися колірні варіанти Platinum Grey, Florence Brown, Piano Black та Electric White.

фото Volkswagen

Зазначимо, що першою на ринок вийде моноприводна версія Volkswagen ID.4 з приводом на задню вісь (200 к.с.), повноприводна двомоторна версія (200 к.с. + 100 к.с.) з'явиться в салонах трохи пізніше. Запас ходу сягатиме позначки 500 км, точні характеристики оголосять під час вересневого анонсу.

Плани Volkswagen на майбутнє

  • Після ID.3 та ID.4 на ринок повинні вийти й інші представники сімейства, включаючи ID. VIZZION (ID.5), ID. ROOMZZ (ID.6) і ін.
  • Вже до 2025 року німецький автовиробник планує стати брендом №1 в електромобільному сегменті, представивши понад 20 нових електромобілів і продаючи понад 1 мільйон таких моделей на рік.