Міністр розповів, як працюватиме транспорт після відновлення функціонувіання / фото УНІАН

Наразі в уряді немає конкретної дати відновлення роботи громадського транспорту після зняття карантинних обмежень у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19, але воно супроводжуватиметься низкою обмежувальних заходів.

Читайте такожКиїв вранці скували затори, попри карантин - найскладніше дістатися центру мешканцям Троєщини

"Рано говорити про конкретну дату. Точно можна говорити тільки про те, що певний період буде обмеженість, обов'язково буде масковий режим, обов'язково буде перевірка температури. І точно менш насиченими будуть всі ці громадські перевезення", – розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає «Обозреватель».

Відео дня

За його словами, рішення про запуск громадського транспорту ухвалюватиметься на основі рекомендацій Міністерства охорони здоров'я з урахуванням поточної ситуації із захворюваністю і смертністю від коронавірусу.

"Це буде залежати і від того, як пройдуть ті самі травневі свята і як ми будемо дотримуватися рекомендацій, які дало Міністерство охорони здоров'я", – наголосив чиновник.

Як повідомляв УНІАН, раніше Криклій повідомив, що 12 травня може бути відновлена активність у містах, приміське, міжміське сполучення. При цьому він припустив, що залишаться деякі обмеження і заходи: маски, термоскринінг, у міському транспорті можна буде використовувати тільки сидячі місця.