Епідемія коронавірусу завдала нищівних збитків автовиробникам / REUTERS

Загальні втрати у виторгу світових автовиробників за перше півріччя у зв'язку з пандемією коронавірусу становили близько 250 мільярдів доларів.

Читайте такожВиробництво автотранспорту в Україні впало на 40%

Про це передавати прес-служба асоціації "Укравтопром" з посиланням на Dow Jones.

Відео дня

Зазначається, що Toyota Motor Corp. та Volkswagen AG - два найбільших світових автовиробники за обсягом продажів - зазнали найістотніших втрат виручки за перше півріччя.

"Японська Toyota, недорахувалася 35,45 мільярда доларів, а виручка Volkswagen за шість місяців була на 34,17 мільярда доларів нижчою, ніж за аналогічний період минулого року. Втрати французької Renault SA склали 11,35 мільярда доларів виручки, а чистий збиток компанії продемонстрував рекордні 8,63 мільярда доларів", - йдеться в повідомленні.

Американський автопром

Також наголошується, що американські автовиробники постраждали у зв'язку з пандемією.

"Компанії Ford Motor Co., General Motors Co. і Fiat Chrysler Automobiles NV сукупно втратили 69,3 мільярда доларів виручки за перше півріччя, при цьому найбільші втрати припали на частку Ford. Водночас виручка Tesla Inc., збільшилася більш ніж на один мільярд доларів", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що, попри безпрецедентно важке становище першого півріччя, автовиробники налаштовані оптимістично щодо прогнозів на другу половину року.

Коли автовиробництво відновиться

Зокремак, японська Toyota очікує, що глобальний ринок автомобілів досягне показників 2019 року до кінця 2020 року або в першій половині наступного року.

"Позитивним сигналом для більшості автовиробників є динаміка китайського ринку, де в липні продажі пасажирських автомобілів зросли на 8,5% в річному обчисленні", - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН

  • Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками " Укравтопрому "виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.