Обхідну Тального відкрили для автомобілістів: її відремонтували за програмою 'Велике будівництво'

У Черкаській області відкрили рух по об’їзній міста Тальне, яку повністю відремонтували. 10 км стали взірцевою дорогою з новим дорожнім покриттям з попередньо укріпленою основою, розміткою, бар'єрним огородженням та освітленням, заявляє Укравтодор.

Ділянка починається у селі Соколівочка і йде до колишнього аеропорту біля Тального. Крім того, відремонтували шляхопровід на 175-му км дороги та міст через Гірський Тікич. Ремонт виконували за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня
Обхідну Тального відкрили для автомобілістів: її відремонтували за програмою 'Велике будівництво'

Обхідна є частиною траси Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань, яка є ключовою для регіону, адже зв’язує лівобережну та правобережну частини Черкаської області.

"Н-16 – одна з тих доріг, яку системно відновлюємо за маршрутним принципом. Підсумовуючи ремонтні роботи на цій дорозі впродовж двох років, маємо 127,7 км. Автошлях Н-16 відремонтували майже на всій протяжності. Тендер на ремонт останніх 9 км вже проведено та визначено переможця. Наступного будівельного сезону роботи на цій дорозі будуть завершені", – заявив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Загалом за програмою "Велике будівництво" в Черкаській області за 2 роки оновили 394,2 км доріг державного значення. 

Обхідну Тального відкрили для автомобілістів: її відремонтували за програмою 'Велике будівництво'

В Укравтодорі також додали, що до кінця року введуть в експлуатацію Південний обхід Дніпра протяжністю 7,1 км. Вже завершено ремонт північної частини кільцевої дороги Харкова, яка також є частиною траси М-03 протяжністю 57 км. У 2022 році фінішує будівництво 8 км Північного обходу Рівного.

Раніше повідомлялось, що за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" в Черкаській області за 2 роки відремонтують 85 км траси М-05 Київ – Одеса.