Надію Савченко висунули кандидатом в президенти / фото УНІАН

Народну депутатку Надію Савченко, яка перебуває в СІЗО за підозрою в підготовці теракту в центрі Києва, висунули в президенти України на з'їзді партії «Суспільно-політична платформа Надії Савченко».

Про це повідомляє громадянська мережа Опора.

Читайте такожЗ 2014 року кількість виборців зросла на 1,4 мільйона – попередні дані

Відео дня

Зустріч партії проводили сестра депутатки, Віра, та прес-секретарка Надії - Тетяна Проторченко. 

Як повідомляє Опора, делегати тримали у руках фрукти гранати та скандували «Свободу Надії Савченко, свободу українським політв‘язням».

На світлинах із засідання видно, що більшість присутніх становили люди старшого віку.

Раніше сестра депутатки Віра Савченко заявляла, що попри недопуск до депутатки нотаріуса (який мав оформити документи для реєстрації як кандидатки у президенти), близьким Надії вдалося почати реєстрацію рахунку партії. Згодом нотаріуса все ж допустили, але в цьому не було потреби.

Зі свого боку Служба безпеки заявила, що Савченко не зверталася до них щодо допуску нотаріуса в СІЗО.

1 серпня правоохоронці завершили досудове слідство у справі депутатки Савченко та екс-переговорника Володимира Рубана.

Народній депутатці Надії Савченко закидають спробу повалення конституційного ладу, посягання на життя президента України, підготовку терористичного акту, сприяння діяльності терористичної організації та незаконне володіння зброєю. Усе це тягне на довічне ув'язнення.

31 грудня в Україні розпочалася передвиборча кампанія виборів президента-2019. Голосування у першому турі виборів президента України відбудеться з 8:00 до 20:00 31 березня. Офіційні результати голосування українців мають оприлюднити не пізніше 10 квітня. 

Загалом понад 30 політиків оголосили про намір взяти участь у виборах президента. Згідно з останнім соціологічним опитуванням, найвищий рейтинг мають лідерка партії «Батьківщини» Юлія Тимошенко, чинний президент Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський.