Військовослужбовці голосуватимуть, які і всі громадяни України, кажуть в ОС / фото УНІАН

Військові ЗСУ на першій лінії оборони в зоні проведення операції Об’єднаних сил зможуть проголосувати на президентських виборах на ротаційні основі: бійці відправлятимуться на спеціально створені дільниці у військових частинах по черзі за відповідним рішенням командирів підрозділів.

Про це в коментарі УНІАН повідомив представник прес-центру Об’єднаних сил підполковник Олексій Трегуб.

Читайте такожВибори-2019: балотуватися на посаду президента будуть 39 кандидатів (список)

«Нічого кардинально нового – військовослужбовці голосуватимуть, які і всі громадяни України, єдине – ті, хто несуть службу на першій лінії оборони, на передовій, то командири будуть вирішувати питання, аби особовий склад голосував за чергою, тобто на ротаційній основі», - заявив він.

Трегуб розповів, яким чином може відбуватись голосування: «хтось до обіду несе службу, решта голосує на спеціально створених виборчих дільницях у військових частинах, хтось буде голосувати після обіду. Протягом дня усім буде надана можливість скористатись своїм конституційним правом та проголосувати на виборах».

Він зазначив, що наразі спеціальні дільниці перебувають на стадії створення.

Також представник прес-центру ОС наголосив, що армія перебуває поза політикою.

«Як і будь-які громадяни військовослужбовці мають можливість дивитися телевізор, читати пресу, але ніякої спеціальної агітації у військових частинах звичайно не ведеться», - запевнив представник прес-центру ООС.

Раніше командувач ООС Сергій Наєв заявляв, що військовим, які несуть службу в районі проведення ООС на Донбасі, не будуть підвозити урни з бюлетенями для голосування на президентських виборах 31 березня. "Є виборчі дільниці, ніяких інших дій не передбачено. Там, де буде можливість відійти, то підуть і проголосують. А там, де немає можливості, то значить, будуть продовжувати захищати", — говорив він.