Чинна влада грабуватиме українських платників податків на будівництві та обслуговуванні доріг, доки її не буде змінено / фото пресс-службы политика

Про це у коментарі журналістам заявив кандидат у президенти від УКРОПу, народний депутат Олександр Шевченко.

«Влада повністю втратила відчуття реальності й відповідальність. Вона грабує наших платників податків не тільки на будівництві, а й на обслуговуванні доріг. «Укравтодор» залишається, як і раніше, суцільною корумпованою «діркою», – наголосив він.

Олександр Шевченко звернув увагу на те, що за останні три роки суттєво зросла вартість будівництва чи обслуговування доріг, попри несуттєві коливання курсу валют та ціни на матеріали.

Відео дня

«У 2016 році вартість будівництва дороги становила приблизно 6 млн грн за 1 км. Відтоді курс валюти та вартість матеріалів майже не змінилися, але тепер ціна інколи сягає 21 млн грн за 1 км. Якщо говорити про обслуговування, то у 2016-му 1 км дороги коштував близько 25 тис. грн. Зараз із однією з провладних фірм підписано договір про обслуговування доріг у Київській області за ціною 830 тис. грн за 1 км», – підкреслив укропівець.

За його словами, таке здорожчання відбулося через махінації під час тендерних закупівель послуг на будівництво та ремонт доріг.

«Ми повинні перейти до системи незалежних інженерів, які під час дослідження дороги радять, з якою технологією варто будувати або які параметри конкретної дороги повинні бути. Якщо під час перевірки доріг виявиться, що полотно якісне, то лише після цього можна оплачувати роботу. Також не можна допускати фірми-одноденки до будівництва доріг», – вважає нардеп.