У першому турі виборів Смешко посів шосте місце / УНІАН

Екс-кандидат у президенти і екс-голова СБУ Ігор Смешко заявив, що він і його політсила "Сила і честь" не будуть підтримувати діючого президента Петра Порошенка у другому турі виборів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЕксперт розповів, чому сталися успіх Смешко і провал Ляшко на виборах президента

Відео дня

"Діючу політичну владу в особі Петра Порошенка ми не підтримували і не збираємося підтримувати і у другому турі виборів президента. Вважаємо, що Петро Порошенко, який не виправдав надії мільйонів українців і зганьбив ідеали Майдану, має піти в історію. На жаль, не героєм", - написав він.

"Жодних посад в уряді не шукав і не шукаю, ніяких перемовин на ці теми ні з ким не веду", - зазначив Смешко, додавши, що його партія буде йти на вибори у парламент.

"Майже один мільйон двісті тисяч виборців (понад 6% загального числа голосів), які проголосували за нашу програму, - це реальна основа для першої політичної партії, заснованої на ідеології консервативної демократії, яка неодмінно увійде у Верховну Раду на наступних парламентських виборах", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, за результатами обробки ЦВК 99,99% протоколів, Смешко зайняв шосте місце, обігнавши головного «радикала» Олега Ляшка. За Смешка проголосували 1 мільйон 141 тисяча 290 осіб, що становить 6,04% від загального рейтингу.