Порошенко наочно продемонстрував, що в ньому помер великий актор / фото УНІАН

"Дебати" президента Петра Порошенка 14 квітня на стадіоні "Олімпійський" стали "актом політичного самозадоволення" або "прощальними гастролями великого артиста".

Про це заявив політолог і директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов під час чату на Главреді.

"Порошенко наочно продемонстрував, що в ньому помер великий актор. Якби він не вступив на факультет міжнародних відносин Київського університету, він легко міг би вступити в Інститут Карпенка-Карого. В акторській майстерності, лицедійстві і краснобайстві президенту не відмовиш", - зазначив Золотарьов.

Відео дня

На його думку, дебати в Україні давно перетворилися на банальну політичну технологію.

Читайте також"Результат досить передбачуваний": соціолог спрогнозував, хто стане президентом України

"Якщо Порошенку вигідно, то він кличе Зеленського на дебати. Якщо Порошенку дебати не вигідні, як було в 2014 році, він говорить, що дебати – це "собачі бої", які недоречні під час війни, і він в них не бере участі", - підкреслює політолог.

Він вважає, що навіть законодавчою вимогою щодо обов'язкового проведення дебатів питання не вирішити.

"Політики повинні розуміти і усвідомлювати власну відповідальність. А поки політичний ресурс, ресурс влади є інструментом для збагачення і задоволення чиїхось амбіцій, а не інструментом реалізації політичних програм або розвитку країни, так і буде", - прогнозує Золотарьов.

Нагадаємо, команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський" - з приводу проведення дебатів 19 квітня на НСК "Олімпійський".