Ілюстрація / REUTERS

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський розповів про те, чи має наміри розпустити Верховну Раду, якщо стане гарантом.

Читайте такожНа виборах до ВР за партію Зеленського готові проголосувати найбільше українців

Зеленський в інтерв’ю "РБК-Україна" наголосив, що законом передбачені стислі терміни для розпуску парламенту.

"Я боюся, що я не встигну (розпустити парламент – Ред.). Я ламати закон не буду, не буду порушувати закон. Якщо ми встигнемо у термін за шість місяців до наступних виборів, коли ми маємо право розпустити парламент...", - сказав кандидат у президенти.

На уточнююче запитання журналіста про те, чи розпустить він парламент, якщо встигне, Зеленський відповів:  "Будемо думати, так. Але ви ж розумієте, що нам це вигідно".

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. Увечері стали відомі результати екзит-полів - згідно з ними, найбільше голосів набрали Володимир Зеленський та Петро Порошенко. За даними обробки 100% електронних протоколів ЦВК Зеленський набрав 30,24%, а Порошенко - 15,95%  голосів виборців. 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати обох кандидатів у президенти. Спочатку команда Зеленського відмовилася від пропозиції. Українці почали ширити у соцмережах хештег #хочубачитидебати. 

Увечері 3 квітня кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і висунув низку умов. У ніч проти 4 квітня Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента. 

15 квітня у штабі Порошенка повідомили, що між представниками НСК "Олімпійський" і штабами кандидатів досягнуто домовленості про оренду стадіону для проведення дебатів 19 квітня. Увечері того ж дня Зеленський записав нове відеозвернення, в якому розповів про старт розповсюдження квитків на дебати.