Ситуація довкола дебатів на "Олімпійському" потребує великої уваги і безпеки / колаж УНІАН

На дебати між кандидатами у президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком на НСК "Олімпійський" можуть прийти до 60 тисяч людей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр повідомив на прес-конференції.

За словами Авакова, МВС кілька днів працює над тим, щоб забезпечити безпечну схему проведення дебатів на "Олімпійському".

Відео дня

Читайте такожДебати Порошенка і Зеленського: про що досі не можуть домовитися штаби опонентів

"Ми маємо базові пропозиції і маємо попередні домовленості з кожним зі штабів. Разом з тим, ми очікуємо на ці дебати до 60 тисяч осіб - громадян України, які прийдуть послухати і підтримати своїх кандидатів", - сказав Аваков. "Ця ситуація досить напружена і потребує великої уваги і безпеки", - зазначив він.

Також Аваков заявляє, що представників штабів кандидатів у президенти запросили в МВС для усунення різночитань у забезпеченні безпеки на НСК "Олімпійський" під час дебатів 19 квітня.

"Виходячи з цього і розуміючи, що все-таки є різночитання в роботі кожного зі штабів, як проводити ці дебати, ми запросили представників штабів сьогодні на 17.00 дійти остаточного рішення, поставивши на чільне місце насамперед безпеку цієї події і потім її змістову компоненту", - заявив міністр.

Аваков заявляє, що МВС виступить третейським арбітром з точки зору забезпечення безпеки / фото УНІАН

Аваков уточнив, що існують певні різночитання, які можуть вплинути на безпеку.

"Ми впевнені, що зможемо дійти до адекватної схеми, коли обидва кандидати зможуть представити програму. Суспільство отримає якісь відповіді, і ми отримаємо безпечний вільний захід", - заявив Аваков.

За його словами, МВС виступить третейським арбітром з точки зору забезпечення безпеки.

Раніше УНІАН повідомляв, що заходи в день проведення дебатів між кандидатами на посаду президента України на НСК «Олімпійський» 19 квітня плануються із самого ранку.