Володимир Зеленський / фото REUTERS

Координатор "ЗеКоманди" Олександр Корнієнко прокоментував ситуацію з позовом проти кандидата в президенти України Володимира Зеленського.

Як передає кореспондент УНІАН, під час брифінгу, відповідаючи на запитання щодо судового засідання стосовно позову спостерігача за виборами від громадської організації "Українська асоціація акціонерів" Андрія Хилька про зняття Зеленського з президентських виборів, Корнієнко зауважив, що "це був вже 9-й в нього позов до нас".

Читайте такожПозов про скасування реєстрації Зеленського кандидатом абсолютно безпідставний і безперспективний - юрист штабу

Відео дня

"Сама ситуація, що це було напередодні дня голосування увечері й інформаційний простір вже був більш-менш вільний від новин, - на нашу думку, саме це спричинило таку підвищену увагу саме до цього 9-го позову. Тому що решту 8 позовів він так само програв. У них усіх він так само вимагав скасування реєстрації, що просто за законом не можна зробити", - зазначив представник штабу.

Так, за словами Корнієнка, його колеги вчора виступили з позицією, що усе це "нісенітниця".

"Людина займається... Ми не знаємо, які в нього мотиви це робити, але юридичних точно там мало мотивів", - констатував координатор "ЗеКоманди".

Як повідомляв УНІАН, вночі проти 21 квітня Шостий апеляційний адміністративний суд у Києві відхилив позов Хилька щодо скасування реєстрації Зеленського кандидатом в президенти України.

Під час засідання Хилько заявляв суду, що вважає безкоштовну роздачу Зеленським квитків на дебати на НСК "Олімпійський" підкупом виборців, і що це є порушенням українського законодавства.

"Обставини, на які вказує позивач, можуть бути тільки підставою для оголошення попередження, а не скасування реєстрації кандидатом. Вимога позивача не підлягає задоволенню", - наголосила колегія судів.

У підсумку судді дійшли висновку, що цей позов "не заслуговує на увагу".