ЦВК просить комісію округу №210 уточнити інформацію / фото УНІАН

Центральна виборча комісія просить окружну комісію округу №210 ще раз уточнити протокол про підсумки голосування в окрузі.

Читайте такожСписок обраних українських депутатів опубліковано в офіційній пресі (документ)

Як нагадали у прес-службі ЦВК, 6 серпня Комісія заслухала уточнений протокол ОВК ОВО № 210 про підсумки голосування в окрузі та прийняла його на опрацювання.

Відео дня

Зазначається, що під час оголошення протоколу голова ОВК Оксана Соколовська наголосила, що комісія на виконання суду провела повторний підрахунок голосів на низці дільниць та склала відповідні протоколи без опрацювання списків виборців та витягів зі списку виборців на всіх виборчих дільницях, а пакети з написом "Список виборців" окружною виборчою комісією не відкривалися та не досліджувалися.

З огляду на зазначені обставини ЦВК зобов’язала окружну комісію не пізніше 12.00 9 серпня опрацювати списки виборців та витяги зі списку виборців (у разі складання) на 33 зазначених виборчих дільницях та перевірити правильність відображення у протоколах комісії про повторний підрахунок голосів. А у разі виявлення невідповідностей скласти відповідні протоколи з поміткою "Уточнений", та з урахуванням відомостей, зазначених у цих протоколах, внести зміни до встановлених підсумків голосування в ОВО № 210, потім скласти протокол про підсумки голосування в окрузі з поміткою "Уточнений" та транспортувати його до ЦВК разом з іншими необхідними виборчими документами.

У разі відсутності невідповідностей ОВК має поінформувати про це Центральну виборчу комісію та надати належним чином засвідчену копію протоколу свого засідання або витягу з нього.

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня Центрвиборчком встановив результати позачергових парламентських виборів у 198 із 199 округів. В одномандатному виборчому окрузі №210 результати виборів у визначений законодавством строк (до 5 серпня включно) встановити не вдалось, через те, що комісія на виконання рішення суду не встигла здійснити повторний підрахунок голосів на низці дільниць. Тому ОВК надали більше часу та зобов’язали її транспортувати відповідні документи до ЦВК до 16.00 6 серпня.