Нефьодов йде на вибори у Київраду від "Голосу" - заява екс-голови ДМС / Фото УНІАН

Максим Нефьодов заявив, що йде першим на вибори в Київську міськраду з командою «Голос».

Читайте такожМарину Порошенко хочуть подати першою у списку "ЄС" до Київради – ЗМІ

Про це він написав у Facebook, зауваживши, що йому комфортно «нарешті не бути держслужбовцем».

Відео дня

Нефьодов зауважив, що партія «Голос» для нього найближча за поглядами – «як економічних, так й етичних».

«Ми ведемо в Київраду чудову команду, де є люди, які своїми руками будували компанії, захищали Україну, лікували хворих (і навіть закидали м’ячі в корзину в NBA)», – написав він.

Нефьодов також згадав про свій попередній досвід у політиці.

«За 6 років у мене не з‘явилось палаців чи мерседесів, охорони чи іноземних рахунків. Розумію, що всіх не переконаєш, навіть частина депутатів досі вважає, що я точно десь краду в Прозорро, просто дуууууже тишком-нишком»,  – додав Нефьодов.

Максим Нефьодов: що відомо

  • Нефьодов керував Державною митною службою з липня 2019 року. До цього упродовж чотирьох років був першим заступником міністра економічного розвитку та торгівлі. 24 квітня 2020 він підтвердив свою відставку зі служби, . А пізніше намагався її оскаржити.
  • 23 січня 2020 року громадянином, ім'я якого не розкривається, було подано заяву в НАБУ про вчинення правопорушення групою осіб на чолі з Нефьодовим, які «систематично отримували хабарі за поставки несертифікованих панелей на ринок України на підставі фіктивного аудиту заводів-постачальників, внаслідок чого державі було завдано збитків на понад 40 млн грн».
  • У лютому Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ почати досудове розслідування проти нього. Рішення Нефьодов розкритикував, назвавши це «чорним піаром».
  • Серед гучних скандалів з участю Нефьодова, зокрема, відвідини порношоу у Києві.