Голова "Партії вінничан" Микола Філонов

«Партія вінничан» звернулася до політичних партій та громадських організацій Вінницької області із закликом до об’єднання напередодні місцевих виборів 25 жовтня.

Про це йдеться в заяві вінницької партії на офіційній сторінці у фейсбук.

У власному зверненні засновник і голова партії Микола Філонов наголосив на загрозі того, що ситуація в області, яка навряд чи влаштовує її мешканців, може бути законсервована. Причиною цього може стати факт, що чиновники та бізнесмени, які заробляють власні статки, користуючись доступом до бюджетних коштів та тендерних махінацій, можуть знову отримати депутатські мандати.

Відео дня

У його заяві сказано, що загальнодержавні рейтингові політичні партії під час кожних нових виборів надавали їм таку можливість, включаючи у прохідну частину виборчих списків. Після завершення реформи децентралізації влади така ситуація може призвести до створення «феодальних анклавів», при тому, що столичне олігархічне партійне керівництво залишається байдужим до перебігу подій на теренах Вінниччини. 

«Тоді на нас з вами чекають ще більше підвищення комунальних тарифів, безконтрольна забудова міської землі, вирубка лісів, зростання цін та місцевих податків, видання бюджетних замовлень фірмам-прокладкам, які винятково «відмиватимуть»гроші, не роблячи жодних робіт», – йдеться у зверненні «Партії вінничан».

Для недопущення цього, а також для руйнування корупційних схем «Партія вінничан» закликала усі здорові, проукраїнські політичні та громадські сили Вінницької області об’єднатися, щоб спільно координувати дії, знайти спільний алгоритм підтримки єдиних кандидатів на очільників ключових громад Вінниччини.

«Ми будемо підтримувати кожного кандидата у голови ОТГ, депутати обласної ради та рад ОТГ від нашої єдиної коаліції, яку ми пропонуємо створити на базі «Партії Вінничан». Адже ми усі, не дивлячись на ідеологічні розбіжності, різне бачення розбудови держави, політичних переконань – є вінничанами. І виступаємо за краще майбутнє для нашої Вінниччини, яка є невід’ємною частиною єдиної соборної, великої України. І «Партія вінничан» зробить все, щоб утвердити цей постулат у суспільній свідомості», – резюмує Микола Філонов.